CHI NederlandApril 2007

Deze nieuwbrief wordt naar alle leden van Chi Nederland verstuurd. In deze nieuwsbrief:

 

1. Reminder BOF Eindhoven borrelavond met lezing, april (do 26 april, 19.00, Eindhoven)

 

Locatie: De zwarte doos, Zaal 1.04, Eindhoven (vlak bij station Eindhoven Centraal)
Tijd: 19:00 uur zaal open, 19:30 uur presentatie
Toegang: gratis

 

Elke laatste donderdag van de maand organiseert Chi-Nederland een borrel-avond in Eindhoven, in de Zwarte Doos. In April valt de lezing op donderdag 26 April.

Susanne Buck, eigenaar van Adaptize, Adviesbureau voor Gebruiksvriendelijkheid presenteert 'Gestaltwetten - herontdekte designprincipes?'
De gestaltpsychologie wordt naar mijn idee niet vaak meer aangehaald, behalve dan voor de overbekende beelden. Onterecht. Susanne legt uit hoe de gestaltwetten voor een goed ontwerp kunnen worden toegepast.

 

2. Chi Nederland thema-avond: Get Emotional! (di 22 mei, 19.00, Amersfoort)


Locatie: Kennissatelliet Amersfoort, Berkenweg 11, Amersfoort
Tijd: 19:00 -19:30 Voorprogramma: Kim Wanten
19:30 - 21 :00 Hoofdact: Marco van Hout
21:00 Borrel, Dj Hombre de la Costa als supportact
Toegang: gratis
Dresscode: Dress 2 impress

 

Het creëren van betekenisvolle "emotionele" ervaringen door middel van het begrijpen, onderzoeken en implementeren van emotie in het ontwerpproces van producten, merken en diensten.

We zijn van ver gekomen in het ontwerpen van producten. Het begon allemaal met functie, toen moest het betrouwbaar zijn, waarna het ook nog bruikbaar moest zijn, het moest van pas komen, ons plezier geven en uiteindelijk moet het tegenwoordig ook nog betekenisvol zijn! Het werkt allemaal wel, maar nu is het tijd om het verschil te maken op emotioneel niveau. Dat is wat we op dit moment voortdurend horen.

Wat moeten we daar echter mee als marketeers, als ontwerpers, als "creators"? In deze presentatie geeft Marco van Hout drie stappen waarin "emotie" op een meetbare en praktische manier in het ontwerpproces geïntegreerd kan worden.

Lees verder

 

3. Laatste lezing BOF Eindhoven (do 31 mei, 19.00, Eindhoven)


Locatie: De zwarte doos, Zaal 1.04, Eindhoven (vlak bij station Eindhoven Centraal)
Tijd: 19:00 uur zaal open, 19:30 uur presentatie
Toegang: gratis

Bert van der Moer, werkzaam voor IDesign neemt u mee in het gebruiksvriendelijk ontwerpen in architectuur. Herkenbare dilemma’s in een ander domein. Het indelen en inrichten van onze gebouwde omgeving gaat verder dan gebruiksvriendelijkheid. Zeker is dat de juiste schaal der dingen, de weloverwogen afmetingen en afstanden, de oorsprong vinden in reikwijdte en mobiliteit van gebruikers. Echter kun je waarnemen dat culturele en sociale mores evenzeer belangrijk schijnen. Dit element in architectuur ziet menigeen als de kunstfactor en weer andere als een belevingswaarde. Mijn redenering komt er op neer dat het objectief bepalen en meten van gebouwgebruiksvriendelijkheid een nonsens issue zal blijken. Het gebouw als analoge computer interacteert op een geheel eigen wijze. Schijnbaar ongeprogrammeerd. En toch is de eeuwenlange, creatieve zoektocht naar een universele, ideale bouwmethode een schoolvoorbeeld van ultieme MMI.

U bent van harte welkom!

Na de conferentie van 21 Juni beginnen we in September met nieuwe bijeenkomsten!

4. Bijdragen gezocht voor Chi Nederland Conferentie 2007


Op 21 juni 2007 vindt de 11e jaarlijkse Chi Nederland conferentie "HCI Methods: way to go?" plaats. De conferentie zal dit jaar gaan over HCI methodes en is bedoeld voor een breed publiek van mensen uit het onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven.

 

Heb jij onlangs een nieuwe, opmerkelijke of succesvolle ervaring met HCI methodes gehad en wil je die met vakgenoten delen? Heb je een eigen kijk op HCI methodes, of vind je HCI maar overbodig? Heb je recent een bruikbaar product met behulp van bepaalde methodes ontwikkeld? Dan nodigen wij je uit om dit tijdens de conferentie te presenteren, demonstreren, of dit op een poster uit te leggen.

 

Lees de gehele Call for Contributions op de conferentiewebsite en lever je bijdrage in vóór 20 april via submissions@chi-conferentie.nl. Sprekers hebben gratis toegang tot de conferentie. Het IOP-MMI is ook zeer geïnteresseerd in uw casus of demonstratie. Auteurs van geschikte inzendingen zullen ook benaderd worden voor publicatie op www.ucdworks.org

 

Wil je als organisatie deelnemen door middel van het sponsoren van de conferentie, een productpresentatie geven of met een informatiekraam aanwezig zijn? Neem dan contact op met info@chi-conferentie.nl.

 

5. Inschrijven voor Chi Nederland Conferentie


Vanaf komende week kan iedereen die wil deelnemen aan "HCI methods: way to go?" zich inschrijven via de conferentiewebsite. Wie zich voor 31 mei inschrijft, profiteert van het Early Bird tarief. Meer informatie over toegangsprijzen en de locatie zijn te vinden op de conferentiewebsite. Het programma van de conferentie wordt in de komende weken bekend gemaakt.

Houd ook voor updates hierover de nieuwsbrief en de conferentiewebsite in de gaten.

 

6. Interview Estafette, deze maand Anko Elzes


MMI specialisten geven zichzelf bloot en vertellen over wat hen bezig houd. Ze delen hun kennis en gooien ook een vraag in de groep. Aan ons om hen hier mee te helpen. Deze maand een interview met Anko Elzes en die geeft het stokje door... Aan wie is natuurlijk de vraag, dat zullen we zien in de volgende nieuwsbrief.

 

Hoe heet je functie en wat doe je?

Ik ben werkzaam bij Bright Alley Knowledge & Learning als Art Director. Sinds 2000 hou ik me hier bezig met E-learning. Bij Bright Alley K&L ontwikkelen we allerlei programma´s, zoals interactieve leermiddelen, online leeromgevingen en tools voor competentie ontwikkeling.

Lees verder