CHI NederlandAugustus 2007

 

1. Met korting naar het Nederlands Gelukssymposium (di 28 aug, 14:00 − 19:00, Utrecht)


Locatie: KidzCity, Vlampijpstraat 79, Utrecht
Tijd: 14:00 − 19:00
Toegang: Niet-leden € 100,- / Leden € 50,-

 

Chi Nederland werkt mee aan het symposium A Market for Happiness. Tijdens het symposium spreken sociaal psycholoog professor Ruut Veenhoven en voormalig ABN AMRO CEO Peter Milovic. De wetenschap van geluk is de laatste jaren erg in het nieuws en bedrijven zien steeds meer de voordelen in van het sturen op geluk. Een klein voorproefje kon je al krijgen op HCI-Methods: way to go? toen was er een poster vanuit de TUe en Philips die inging op de science of well-being.

 

Ook op A Market for Happiness zullen er bekende HCI gezichten zijn, een van de Key Note sprekers is Sander Mulder die eerder een lezing gaf voor de BOF Eindhoven, en Daniel Lutz die de Chi Nederland conferentie van 2003 Netwerk in beweging grandioos leidde zal een lezing geven.

 

Als Chi Lid betaal je geen 100 euro, maar 50 euro. Aanmelden doe je via Arjan@hci.nu. Voor meer informatie zie: www.instanthappiness.nl

 

2. e.day 2007: The Web and Beyond side event (do 13 sept, 9:30 − 18:00, Rotterdam)

Locatie: van Nelle Ontwerpfabriek, Rotterdam
Tijd: 9:30 − 18:00
Toegang: Niet-leden € 595,- / Leden, eerste 100: € 125,-, hierna € 395,-

 

Sony, Lostboys, Twitter, Joost, Google, STBY, Altuition, Monito, Noldus, Capgemini, Yahoo, Winkwaves, Fabrique en meer...

Op 13 september organiseert CHI-Nederland op e.day het side event "The Web And Beyond".

CHI-leden krijgen korting
Normale prijs: € 595,-

CHI-leden:


Er zijn nog 30 tickets voor 125 euro beschikbaar voor leden.

Meer informatie: www.thewebandbeyond.nl

 

3. Congres intelligent en klantgericht product design (wo 10 okt, 12:00 − 17:00, Utrecht)


Locatie: Dutch Design Center, Rotsoord 3, 3523 CL Utrecht
Tijd: 12:00 − 17:00
Toegang: Gratis

 

Bent u ondernemer en geïnteresseerd in hoe u de gebruiksvriendelijkheid van uw producten en/of diensten kunt verbeteren en daardoor succesvoller kunt ondernemen? Of bent u een ontwerper/ontwikkelaar die interesse heeft in creatieve bedrijfsvoering en hoe u door klantinteractie uw creativiteit en design expertise beter te gelde kunt maken (return on creativity)?

 

Dan nodigen wij u graag uit voor "De Interactieve Ondernemer" op woensdag 10 oktober. Die middag organiseert het IOP Mens-Machine Interactie samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een evenement speciaal voor ondernemers en ontwerpers waar creativiteit, gebruiksvriendelijk product design en klantinteractie centraal zullen staan.

Meld je hier aan

 

4. Chi Community


Mensen die bij Chi-Nederland zijn aangesloten voelen zich op de een of andere manier met elkaar verbonden. Op de Wie-is-wie pagina´s op onze website kun je je als vakgenoot profileren, er kunnen bovendien ook foto's worden upgeload. Maak je kenbaar en laat zien dat je onderdeel uitmaakt van het Chi-Nederland netwerk!

Daarnaast is het nu ook mogelijk om je aan te melden bij de Chi-Nederland LinkedIn Group. Ben je lid van LinkedIn, kijk dan op onze group en maak je daar ook kenbaar.

 

5. Interview Estafette, deze maand Jutta Schneider


MMI specialisten geven zichzelf bloot en vertellen over wat hen bezig houd. Ze delen hun kennis en gooien ook een vraag in de groep. Aan ons om hen hier mee te helpen. Deze maand een interview met Jutta Schneider en die geeft het stokje door... Aan wie is natuurlijk de vraag, dat zullen we zien in de volgende nieuwsbrief.

 

Hoe heet je functie en wat doe je?

Ik werk nu sinds anderhalf jaar voor Capgemini als Usability consultant/Interaction Designer. Dat betekent heel veel verschillenden klanten, probleemstellingen en taken. Dit maakt mijn werk ook zo interessant. Iedereen kijkt toch anders tegen een probleem aan zo wordt het nooit vervelend. In principe doe ik alles wat bij een HCI-traject hoort, van de requirements analyse tot de specificaties voor de bouwers. Maar dat is niet alles er wordt bijvoorbeeld ook naar trendanalysen of doelgroepen marketing gevraagd.


Hiernaast ben ik ook nog bezig met de User Research BOF, ben ik bestuurslid van USINET (alumnistichting van het USI-programma) en was ik dit jaar deel van het organisatie team voor de CHi Nederland conferentie.
Lees verder