CHI NederlandJanuari 2004

In deze nieuwsbrief:
1. Avondlezing op 20 januari: 'Vernieuwende interactie'
2. Excursie op 4 februari: 'Designing for Experience'
3. Peiling van de maand
4. Oproepen op het forum

1. Avondlezing op 20 januari: 'Vernieuwende interactie'
Op 20 januari 2004 organiseert SIGCHI.NL in samenwerking met het Grafisch Lyceum Utrecht een lezingenavond over vernieuwende interactie. Rob Prass van de Media Academie vertelt over ontwikkelingen op het gebied van interactieve TV. Wiel Janssen van TNO Technische Menskunde gaat in op de vraag 'Hoe maak je goede bestuurdersondersteunende systemen?'. De lezing van Benny Naber van Fier Concept & Design gaat over 'De virtuele gevangenis'. Vanaf 18:30 ben je welkom bij het Grafisch Lyceum Utrecht. Lees verder.

2. Excursie op 4 februari: 'Designing for Experience'
Op 4 februari is SIGCHI.NL te gast bij het ID-StudioLab van de TU Delft. ID-StudioLab wordt gevormd door een groep ontwerpers, onderzoekers en studenten van de Delftse faculteit Industrieel Ontwerpen. Tijdens een rondleiding door ID-StudioLab zullen Ianus Keller, Marco Rozendaal en Martijn Vastenburg een presentatie geven van het lopende onderzoek. Lees verder.

3. Peiling van de maand
'Door de opkomst van computers hebben mensen meer contact met elkaar.' Mee eens of oneens?

Uitslag van de peiling van vorige maand:
'Wat was de laatste uitvinding die een onmisbare rol speelt in huidige maatschappij?'
1876: Telefoon: 18%
1881: Gloeilamp: 9%
1901: Stofzuiger: 2%
1946: Transistor: 11%
1971: Microprocessor: 38%
1994: GSM: 23%

4. Oproepen op het forum
Op het forum is een nieuwe rubriek waar oproepen geplaatst kunnen worden aan vakgenoten. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar proefpersonen, graag met mensen wilt samenwerken, als je mensen zoekt om een artikel mee te schrijven, of gewoon een borrel wilt drinken... Kijk of iemand op zoek is naar jou of jouw expertise.