CHI NederlandJuni 2006

In deze nieuwsbrief:
  1. 1. Chi Nederland treedt je open tegemoet
  2. 2. 10e SIGCHI.NL-conferentie: de links
  3. 3. Chi Nederland lezing en ALV (12 september, Amersfoort)
  4. 4. Chi Nederland vacatures
  5. 5. Call for papers EuroIA 2006 (deadline: 15 juni 2006)
  6. 6. Peiling van de maand

1. Chi Nederland treedt je open tegemoet

In 1978 stelt Lorrain Borman: "The days of computer-oriented people are passing: the new era must lead towards people-oriented computers." Het was de tijd van command-line interfaces. Slechts enkele visionairs werkten in de onderzoekscentra aan gebruiksvriendelijke alternatieven. Die inspanningen leidde in 1979 tot de Xerox Star en in 1984 tot de Apple Macintosh. En vanaf dat moment was het voor iedereen zichtbaar dat het anders kon en is de interesse in Computer Human Interaction alleen maar gegroeid.

Vandaag in 2006 hebben zo ongeveer alle elektronisch apparaten bij je thuis en op het kantoor een embedded user interface, een computer aan boord. Met de explosieve groei van het internet heeft de hele wereld nieuwe aders gekregen. Met aan het eind van elke ader, een gebruiker die chocola probeert te maken van wat het net hem biedt.

De mensen achter SIGCHI.NL timmeren al sinds 1985 aan de weg om ons vakgebied te versterken. O.a. met de oprichting van SIGCHI.NL in 1997 als chapter van ACM/SIGCHI. Door de inspanningen van vele vrijwilligers, en de steun van allerlei organisaties die in ons geloven, heeft SIGCHI.NL een stevige basis gelegd voor verdere groei.

Nu, juni 2006, zijn we toe aan de volgende stap. We willen meer participatie van ge=C3=AFnteresseerden in Nederland. We willen middel promotie ons vakgebied nadrukkelijk op de kaart zetten. Daarom hebben we gekozen voor een nieuwe naam, een nieuwe grafische identiteit, een nieuwe website.

Chi Nederland staat met zijn wortels in het verleden van ons groot heeft gemaakt. Chi legt de relatie met ons verleden en onze internationale verbintenis met ACM/SIGCHI.

Chi Nederland is van Nederland. Nadrukkelijk willen we ons openstellen.

Chi Nederland is er voor jou.
   Als gebruiker om het bedienen van apparaten te verbeteren.
   Als vakgenoot om je netwerk te versterken,
      om inspiratie op te doen,
      om je te motiveren,
      om je te activeren,
      om vanuit onze gemeenschap te groeien.

Chi Nederland Connecting User Interface Professionals

Chi Nederland treedt je open tegemoet. Welkom!

Namens de vereniging, Joerka Deen, voorzitter van Chi Nederland


2. 10e SIGCHI.NL-conferentie: de links


De SIGCHI.NL 2006 conferentie was een geweldig succes met meer dan 600 bezoekers. Bezoekers hebben prachtige foto's genomen, en verslagen geschreven:

- Emerce heeft een artikel: Web 2.0-sites letten amper op bruikbaarheid
- Ferry den Dopper heeft een kort verslag
- Nicoline Wouterlood heeft een driedelige verslag
- en nog meer...

The Web and Beyond werd mede mogelijk gemaakt door:
Gouden sponsors: Informaat, Macaw, Syndicat, IOP Zilveren sponsors: 72dpi, Eden, Backbase, Info.nl en User Intelligence


3. Chi Nederland lezing en ALV (12 september, Amersfoort)


Op 12 september houden we in Amersfoort een gecombineerde Lezingenavond en Algemene Leden Vergadering. In het eerste uur daagt Marc Steen ons uit om mee te denken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van innoveren samen met eindgebruikers. In het tweede uur stemmen we over de koers van Chi Nederland in de afgelopen periode, kiezen we een nieuw bestuur en spreken we over de Birds of a Feather groepen waarvoor Chi Nederland belangstelling heeft.

Wil je, je kandidaat wil stellen voor het nieuwe bestuur? Stuur dan e-mail naar bestuur at chi-nederland dot nl en geef aan naar welke functie je interesse uitgaat.

Lees verder


4. Chi Nederland vacatures


Voor het 2007 conferentieteam zoekt Chi Nederland vrijwilligers:

Rollen: Projectleider, Financi=C3=ABn, Sponsoring, Papers en Proceedings, Programma, Side events, Communicatie, Lokale groepen, Registratie, Operations, Floor management, Nazorg

Taken: Opstellen en bewaken planning, formuleren conferentiethema, betrekken sponsors en adviseurs, locatiekeuze, begroting, communicatieplan, call for contributions, sponsoring, keynotes, plenaire programma, side events, stands, marketingplan, publiciteitscampagne

Kost: 4 tot 20 uur per maand (afhankelijk van taak en fase)

Meld je aan via activiteiten at sigchi dot nl


5. Call for papers EuroIA 2006 (deadline: 15 juni 2006)


The second European-wide Information Architecture Summit will be held in Berlin, Germany in the last weekend of September 30 -1 October. The theme of this year's Summit, "Building Our Practice" will allow Information Architects from all over Europe (and beyond) to come together, share their experiences and build on their collective knowledge.

Lees verder


6. Peiling van de maand

"Waarop zou de Chi Nederland 2007 conferentie aandacht richten?"

Breng uw stem uit!

Uitslag van de vorige peiling:
"Ben je van plan naar de SIGCHI.NL conferentie te komen?"
Ja!: 64%
Ik weet nog niet: 14%
Helaas nee, geen tijd: 13%
Nee, geen interesse: 9%