CHI NederlandJuni 2007

Deze nieuwbrief wordt naar alle leden van Chi Nederland verstuurd. In deze nieuwsbrief:

 

1. Chi Nederland conferentie HCI Methods: way to go? (do 21 juni, 8.30-18.30, Eindhoven)


Locatie: Auditorium - TU/e Congrescentrum, Den Dolech 2, Eindhoven
Tijd: 8.30-18.30
Toegang: Niet-leden € 150,- / Leden € 120,- / Studenten € 50,- / Student met korting € 30,-

 

Op 21 juni vindt op de TU Eindhoven de 11e Chi Nederland conferentie HCI Methods: way to go? plaats. De keynotes worden dit jaar verzorgd door Tjeerd Hoek, Executive Creative Director bij strategic-creative consultancy frog design, inc en voorheen Design Director van Microsoft Windows, en Marc Hassenzahl, junior professor Economic Psychology en Human-Computer Interaction van de Universiteit van Koblenz-Landau.

 

Op het programma staan presentaties in drie tracks (onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven) en als side events zullen er workshops, posterpresentaties, een bedrijvenmarkt en een vacaturebord zijn. Daarnaast zullen er dit jaar presentaties zijn van afstudeerprojecten van studenten van verschillende HCI opleidingen.
Het gehele programma, meer informatie over keynote speakers, workshops en andere side events kun je bekijken op de website van de conferentie: http://www.chi-conferentie.nl.

 

De dag voor de conferentie, 20 juni, kun je vanaf 19:30 onder het genot van een hapje en een drankje alvast de conferentietas ophalen tijdens de "Préconferentieborrel". Deze vindt plaats in "De Zwarte Doos" op het campusterrein van de TU/e. Om 20:00 is er voor de geïnteresseerden een rondleiding met demonstratie van verschillende usability labs van de TU/e.

 

De dag van de conferentie wordt om 08.30 al begonnen met het serveren van het ontbijt. Kom lekker vroeg om rustig te kunnen genieten van een croissantje met jus, en om de rij voor het registreren te vermijden. Om 09.30 wordt de conferentie geopend.

Op dit moment zijn er al 200 inschrijvingen, dus de conferentie belooft een groot succes te worden. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, schrijf je dus nu in!

 

2. Chi Summer School: Succesvol creatief (di 17 juli, 10:00 – 16:00, Amersfoort)


Locatie: Kennissatelliet Amersfoort, Berkenweg 11, Amersfoort
Toegang: Niet-leden € 175,- / Leden: € 75,- / Studenten € 25,-
Inschrijven/info: mail naar Arjan Haring

Een ezel zit vast aan een touw van twee meter lang en drie meter verderop ligt een baal hooi. Hoe kan de ezel bij het hooi komen zonder het touw door te bijten of los te maken?

Lees verder

 

3. Chi Community


Mensen die bij Chi-Nederland zijn aangesloten voelen zich op de een of andere manier met elkaar verbonden. Op de Wie-is-wie pagina´s op onze website kun je je als vakgenoot profileren, er kunnen bovendien ook foto's worden upgeload. Maak je kenbaar en laat zien dat je onderdeel uitmaakt van het Chi-Nederland netwerk!

Daarnaast is het nu ook mogelijk om je aan te melden bij de Chi-Nederland LinkedIn Group. Ben je lid van LinkedIn, kijk dan op onze group en maak je daar ook kenbaar.

 

4. Chi-Nederland zoekt met spoed een technisch beheerder voor de website


Van de technisch beheerder wordt verwacht dat hij/zij zelfstandig kan werken aan een bug-lijst, op ad-hoc basis problemen kan oplossen en kan werken aan de doorontwikkeling van de site.

Chi-Nederland.nl is gebouwd met Mambo, en de technisch beheerder zal dus ofwel ervaring met Mambo moeten hebben, ofwel ruime ervaring met vergelijkbare pakketten.

We willen graag werken met vast contract dat uitgaat van 4 uur onderhoud per maand plus eventueel meerwerk en kunnen daar een marktconforme vergoeding voor bieden.

Lijkt dit je wat of ken je iemand die hier geschikt voor is? Stuur dan een e-mail naar Igor Freeke, bestuurslid online communicatie.

 

5. Interview Estafette, deze maand Tanja de Bie


MMI specialisten geven zichzelf bloot en vertellen over wat hen bezig houd. Ze delen hun kennis en gooien ook een vraag in de groep. Aan ons om hen hier mee te helpen. Deze maand een interview met Tanja de Bie en die geeft het stokje door... Aan wie is natuurlijk de vraag, dat zullen we zien in de volgende nieuwsbrief.

 

Hoe heet je functie en wat doe je?

Op mijn visitekaartje staat "Senior Design Specialist Internet en Nieuwe Media" en mijn werkplek vind je in Apeldoorn bij Centraal Beheer Achmea. Ik ben verantwoordelijk voor de bewaking van de online huisstijl van dit merk. Hieronder valt hoofdzakelijk vormgeving en usability, maar na 6 jaar op de marketingafdeling heeft me geconditioneerd om eigenlijk overal wel iets van te vinden. Dit prop ik in 4 werkdagen en daarnaast doe ik incidenteel wat freelance ontwerpwerk, ben ik een fanatieke mountainbiker en gepassioneerd blogger.

Lees verder