CHI NederlandMaart 2007

Deze nieuwbrief wordt naar alle leden van Chi Nederland verstuurd. In deze nieuwsbrief:

 

1. User Research BOF boeken uitwisselingsavond (wo 21 maart, 18.30, Amsterdam)

Locatie: Waag society, Nieuwmarkt 4, Amsterdam (vlak bij station Amsterdam Centraal)
Toegang: gratis

 

Deze uitwisselingsavond staat geheel in het teken van User Research gerelateerde boeken. Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd? En waarom? Onder het genot van een drankje bespreken we om beurten ieders favoriete boek. Nieuwsgierig? Pluk een boek uit de kast en kom ook!

 

Meer weten over de User Research BOF?

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?


Meld je aan voor onze yahoo-group

 

2. BOF-Eindhoven borrelavond met lezing, april (do 26 april, 19.00, Eindhoven)


Locatie: De zwarte doos, Zaal 1.04, Eindhoven (vlak bij station Eindhoven Centraal)
Tijd: 19:00 uur zaal open, 19:30 uur presentatie
Toegang: gratis

 

Elke laatste donderdag van de maand organiseert CHI-Nederland een borrel-avond in Eindhoven, in de Zwarte Doos. In April valt de lezing op donderdag 26 April.

Susanne Buck, eigenaar van Adaptize, Adviesbureau voor Gebruiksvriendelijkheid presenteert 'Gestaltwetten - herontdekte designprincipes?'

De gestaltpsychologie wordt naar mijn idee niet vaak meer aangehaald, behalve dan voor de overbekende beelden. Onterecht. Susanne legt uit hoe de gestaltwetten voor een goed ontwerp kunnen worden toegepast.

 

3. Chi Nederland conferentie 2007 - HCI methods: Way to go? (deadline: 20 april)


Na de succesvolle jubileumconferentie vorig jaar organiseert Chi Nederland dit jaar alweer haar 11e conferentie met een thema dat zich richt op HCI´ers in het onderzoek, bedrijfsleven en onderwijs. De conferentie vindt plaats op de Technische Universiteit Eindhoven op 21 juni 2007.

Tijdens de conferentie HCI methods: Way to go? willen we kijken naar hedendaagse usability methodes in drie tracks: HCI onderwijs, bedrijfsleven en onderzoek. Naast twee keynotes door bekende sprekers zal het programma bestaan uit parallelle sessies rond deze drie tracks.

Voorstellen voor presentaties, demonstraties, posters en andere bijdragen rondom het thema zijn daarom van harte welkom. De complete Call for Contributions voor je eigen bijdrage aan deze conferentie is te lezen op onze conferentiewebsite.

 

Wie wil deelnemen aan de conferentie kan zich binnenkort aanmelden via de website van Chi Nederland. Houdt u de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

 

4. Interview Estafette


MMI specialisten geven zichzelf bloot en vertellen over wat hen bezig houd. Ze delen hun kennis en gooien ook een vraag in de groep. Aan ons om hen hier mee te helpen. We beginnen de estafette met Carly Abrahams en die geeft het stokje door... Aan wie is natuurlijk de vraag, dat zullen we zien in de volgende nieuwsbrief.

 

Hoe heet je functie en wat doe je?

Ik ben Informatie architect. Ik ben sinds juni 2006 werkzaam voor de Consumentenbond en hou me bezig met het redesign van de website die binnenkort live gaat. Ik ben verantwoordelijk voor de structuur, gebruikersvriendelijkheid en het design van de site. De vindbaarheid van onze tests wordt een erg belangrijke verandering, dit moet zo intuïtief mogelijk gebeuren. Ook willen we een stuk frustratie bij onze gebruikers wegnemen door inzichtelijk te maken welke content wel of niet voor hen toegankelijk is (leden / niet-leden).

Lees Verder