CHI NederlandMei 2003

Nieuwsbrief Mei 2003

In deze nieuwsbrief:
1. CHI 2003,5 in Nederland
2. Oproep leden voor testen website
3. Openingsconferentie van het lustrumjaar SIGCHI.NL
4. Verslag ALV 17 april
5. INTERACT 2003 - Bringing the Bits together

CHI 2003,5 in Nederland
Datum: 13 mei
Tijd: 19:00-21:45 u
Locatie: CIBIT
Arthur van Schendelstraat 736
Utrecht

Onderwerpen:
CHI 2003 conferentie
VVV informatie om de pols
HCI onderzoek aan de VU

Van 5 tot 10 april vond in Fort Lauderdale de CHI 2003 conferentie "New Horizons" plaats. Traditiegetrouw besteden we hier aandacht aan tijdens een SigCHI.NL lezingenavond.
Het programma voor 13 mei is als volgt
19:00 - 19:15 u ontvangst + koffie/thee
19:15 - 19:45 u CHI2003 duopresentatie door Peter Boersma (EZGov.com) en Ivo Weevers (USI - TUE)
19:45 - 20:15 u Hermes: navigatie om de pols door Judith van der Kooij (USI - TUE)
20:15 - 20:30 pauze
20:30 - 21:15 u HCI onderzoekspresentatie VU
21:15 - 21:45 u borrel
Peter en Ivo zullen de algemene doelstelling van de CHI conferenties toelichten en aan de hand van een foto-impressie vertellen over CHI2003. Een aantal nieuwe onderwerpen zoals aandacht voor menselijke emoties in toekomstige interfaces, worden uitgelicht.
Ivo zal de Interactionary toelichten en de mogelijkheden Uitleggen om mee te doen als Student Volunteer.

Judith vertelt over Hermes, een pols-navigatiesysteem om je te orienteren in steden en er bezienswaardigheden op te merken. Het systeem werkt met interactieve plattegrond en pijlen. Kun je gemakkelijker navigeren als je als gebruiker zelf herkenningspunten kunt aangeven en opvragen?

Na de pauze presentatie vanuit de onderzoeksgroep "Human Computer Interaction, Multimedia & Culture" van de Vrije Universiteit

Entreeprijs
voor SIGCHI.NL leden 5 Euro
voor niet-leden 10 Euro

Aanmelden voor de avond kan via Henk.dePoot at telin dot nl

Oproep aan leden die de nieuwe website willen testen
Achter de schermen wordt al enige tijd gewerkt aan een nieuw ontwerp voor de website van SIGCHI.NL. Hierbij willen we graag input van onze leden, als gebruikers van deze site. Het online testen zal plaats vinden in week 21. Meld je aan via

Openingsconferentie van het lustrumjaar SIGCHI.NL
In juni 2003 bestaat SIGCHI.NL 5 jaar. De periode juni 2003 tot en met juni 2004 staat daarom in het teken van 5 jaar mens computer interactie in Nederland. Wij willen dit jubileum vieren samen met zoveel mogelijk leden. Er staan veel leuke, interessante en interactieve evenementen op stapel.
De aftrap voor dit lustrumjaar is op donderdagmiddag 19 juni met de interactieve openingsconferentie ¥Netwerk in beweging, 5 jaar SIGCHI.NL¥. Voor dit evenement zijn we te gast bij de HvU,Berkenweg 11 te Amersfoort. Aanvang 12:00 u.
Tijdens deze conferentie krijg je een voorproefje van het activiteitenprogramma van aankomend jaar. De middag is interactief van opzet. Een aantal kaders worden voorgesteld, en daarna krijgt iedereen volop gelegenheid om het lustrumjaar mee vorm te geven en elkaar te leren kennen. Bovendien hebben we op de conferentie een absolute primeur: de presentatie van onze nieuwe website!
Voor informatie en inschrijving voor de conferentie, zie onze website http://www.sigchi.nl

Verslag ALV 17 april
Op 17 april j.l. hebben we als bestuur in de Algemene Ledenvergadering verantwoording afgelegd aan de leden t.a.v. het afgelopen jaar. De meeste van onze ambities van vorig jaar hebben we waargemaakt. Het bestuur is gedechargeerd voor het gevoerde financiÎle beleid.
Als bestuur hebben we een open discussie kunnen voeren met de leden over onderwerpen als: continuïteit in de activiteiten, het gebruik van Engels in onze communicatie, en contributie. Wij waarderen het dat de leden zeer betrokken zijn bij de vereniging.
Wij zijn daarom blij dat enthousiaste leden een lokale groep in Groningen hebben opgericht. Inmiddels weten wij dat hun eerste activiteit een succes was. Gefeliciteerd Groningen!
Bijzondere aandacht hebben we gevraagd voor ons lustrum. Een zeer gemotiveerd team heeft uitgebreide, inspirerende plannen ontwikkeld en gepresenteerd. Daarmee is het sterkste fundament gelegd, in de geschiedenis van onze vereniging, voor een boeiend en actief jaar. We kijken er naar uit.
Het bestuur werd versterkt met twee nieuwe leden. Jeroen Visser neemt de taken van secretaris Georg Rakers over en Henk de Poot neemt de verantwoordelijkheid over van Lilian Oosterhof voor de activiteiten. Georg en Lilian: bedankt. Jeroen en Henk: succes.

Namens het bestuur, Joerka Deen, voorzitter SIGCHI.NL


INTERACT 2003 - Bringing the Bits together
September 1-5, 2003 - Z¸rich, Switzerland
The ninth IFIP TC13 international conference on Human-Computer Interaction will be organized at the Swiss Federal Institute of Technology (ETH) in Z¸rich. The conference will act as a platform for HCI research and practice which seeks to embrace the new demands of the 21st century, while continuing to include state-of-the-art approaches.
http://www.interact2003.org/