CHI NederlandMei 2007

Deze nieuwbrief wordt naar alle leden van Chi Nederland verstuurd. In deze nieuwsbrief:

 

1. Reminder Chi Nederland thema-avond: Get Emotional! (di 22 mei, 19.00, Amersfoort)


Locatie: Kennissatelliet Amersfoort, Berkenweg 11, Amersfoort
Tijd: 19:00 − 21:00 Lezing, 21:00 Borrel
Toegang: Studenten gratis / Leden € 5,- / Niet-leden € 10,-
Dresscode: Dress 2 impress

 

Het creëren van betekenisvolle "emotionele" ervaringen door middel van het begrijpen, onderzoeken en implementeren van emotie in het ontwerpproces van producten, merken en diensten.

We zijn van ver gekomen in het ontwerpen van producten. Het begon allemaal met functie, toen moest het betrouwbaar zijn, waarna het ook nog bruikbaar moest zijn, het moest van pas komen, ons plezier geven en uiteindelijk moet het tegenwoordig ook nog betekenisvol zijn! Het werkt allemaal wel, maar nu is het tijd om het verschil te maken op emotioneel niveau − Dat is wat we op dit moment voortdurend horen.

Lees verder

 

2. ICT innovatiecongres ICT Delta (di 22 en wo 23 mei, Utrecht)


Op 22 en 23 mei vindt het ICT innovatiecongres ICT Delta, plaats in het Beatrixgebouw, Jaarbeurs Utrecht. Het congres brengt ICT initiatieven, ondernemingen en research bij elkaar. Er zijn lezingen en er is een uitgebreide demonstratie- en kennismarkt.

ICT Delta brengt verschillende partijen, die innovatie met ICT hoog in het vaandel hebben staan, dichter bij elkaar om nieuwe ontwikkelingen te delen, kennis en ervaringen uit te wisselen. Dit is dé plek waar grote gezamenlijke initiatieven gestart worden.

Lees verder

 

3. User Research speeddate avond (wo 30 mei, 18:30, Amsterdam)


Locatie: User Intelligence, Lauriergracht 17, Amsterdam
Tijd: 18:30
Toegang: gratis

 

User Research speeddate avond: Antwoord op je user research vragen
Op woensdag 30 mei organiseert de BOF User Research een speeddate avond. Neem een vraag of probleem mee waarover je met vakgenoten van gedachten wil wisselen. In een aantal korte gesprekken kun je inzichten en ideeën verzamelen. En leer je collega's kennen.

Enkele vragen die je een collega zou kunnen voorleggen:
"Hoe maak ik ruimte voor oriënterend vooronderzoek?"
"Kun je ontwerper en onderzoeker tegelijk zijn?"

Meer weten over deze BOF?
Lees verder

 

4. Open huis ID-Studiolab (do 31 mei, 19:00, Delft)


Locatie: ID-Studiolab, TU Delft
Tijd: 19:00
Toegang: gratis, aanmelden activiteiten@chi-nederland.nl

 

Op 31 mei 19:00-21:30 houdt ID-Studiolab open huis. Bezoek het ID-Studiolab faculteit Industrieel Ontwerpen, TU Delft en maak kennis met de onderzoekers en projecten.
De avond begint met en presentaties en demonstraties. Vanaf ca 20:30 is er een borrel met tijd voor discussie en bijpraten.

Lees verder

 

5. UX Intensive Hits Amsterdam (ma 18 t/m do 21 juni, Amsterdam)


Join AP's team of experts next month in Amsterdam as they explore the art and science of interactive experience design. Each day-long session explores one of the four key areas of user experience: Design Strategy, Design Research, Interaction Design and Information Architecture. Sign up for individual workshops, or take all four for more Renaissance results: http://www.adaptivepath.com/events/2007/jun. Chi Nederland members receive a 15% discount -- enter code NLCHI when prompted to receive this benefit. We look forward to seeing you in June!

-Your Friends at Adaptive Path

 

6. Chi Summer School: Succesvol creatief (di 17 juli, Amersfoort)


Locatie: Kennissatelliet Amersfoort, Berkenweg 11, Amersfoort
Toegang: Studenten € 25,- / Leden: € 75,- / Niet-leden € 175,-

 

Het is 30 graden buiten en de mussen vallen van het dak, wat doe je die dag? Je gaat naar Chi Summer School! De meest vooraanstaande denkers en doeners op het gebied van creativiteit leren jou in één dag om creatief te zijn en succes te generen met ideeën die breken met standaardpatronen. Klinkt erg Amerikaans? Is het niet, voormalig nucleair wetenschapper Kees van Overveld (TUe) en Ellen van Kleef (Universiteit Wageningen) komen hun baanbrekende werk op dit gebied uitleggen. Daarnaast zal (neuro)reclame goeroe Marco van Hurne ook een verontrustende bijdrage leveren. Naast inhoudelijk van topniveau zijn deze goeroes ook nog eens erg leuk om in actie te zien. Al met al een dag om in je agenda te blokkeren.

 

We garanderen 2 "Aha Erlebnissen" en 3 eyeopeners bij deze sessie.

Er is een maximum aan het aantal inschrijvingen dus wees er snel bij!

 

7. Euro IA 2007 deadline call for proposals: di 15 mei


Als je dit leest heb je (als het goed is) nog heel even de tijd om een inzending voor de derde EURO IA conferentie op te stellen en in te zenden. Deze conferentie (http://www.euroia.org) wordt op 21 en 22 september (vrijdag & zaterdag) gehouden in Barcelona, Spanje. Het onderwerp dit jaar is "Translating Information Architecture" en dat mag je breed invullen: wil je iets vertellen over de complexiteit van vertalingen van grote hoeveelheden informatie (internationalisatie/localisatie), over de toepassing van methoden uit het vakgebied IA in een andere context (misschien fysiek?), of over hoe jij termen uit IA uitlegt aan klanten of studenten, alles kan! We ontvangen graag voorstellen voor presentaties, panels en posters, maar als je liever iets anders doet horen we het ook graag. Als je uiterlijk 15 mei een inzending geheel of gedeeltelijk inlevert, nemen we hem mee in de review rondes.

 

Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij Peter Boersma, lid van het organiserend commitee.

 

8. Interview Estafette, deze maand Roy Tanck


MMI specialisten geven zichzelf bloot en vertellen over wat hen bezig houd. Ze delen hun kennis en gooien ook een vraag in de groep. Aan ons om hen hier mee te helpen. Deze maand een interview met Roy Tanck en die geeft het stokje door... Aan wie is natuurlijk de vraag, dat zullen we zien in de volgende nieuwsbrief.

 

Hoe heet je functie en wat doe je?

Ik ben ooit als vormgever bij het toenmalige NOB Interactive begonnen. Na een aantal jaar ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan bij Endemol Interactive, maar dat beviel me maar matig. Ik ben altijd al vrij technisch aangelegd geweest en heb me in die tijd actionscript geleerd. Inmiddels ben ik al weer een paar jaar terug op het nest, dat nu Bright Alley Knowledge & Learning heet, en waar ik nu werk als Flash programmeur.

Lees verder