CHI NederlandNovember 2006

Deze nieuwbrief wordt naar alle leden van Chi Nederland verstuurd. In deze nieuwsbrief:

 

 

1. Kandidaten gezocht voor de Chi Nederland bestuursverkiezingen

 

Op 14 november houdt Chi Nederland zijn jaarlijkse Algemene Ledenvergadering, waarin alle leden een nieuw Chi Nederland bestuur kiezen. Het bestuur kent de volgende bestuursfuncties en taken:

 

 

Wilt u kandidaat voor een bestuursfunctie worden? Schrijf dan een paar zinnen over jezelf en je plannen voor Chi Nederland en stuur dit voor 14 november naar bestuur@sigchi.nl.

 

2. World Usability Day en Algemene Ledenvergadering (14 november, Wageningen)


Locatie: Noldus Technologies, Wageningen
Nieuwe Kanaal 5, 6709 PA Wageningen
Toegang: gratis, aanmelden via activiteiten@chi-nederland.nl, svp aangeven of je mee-eet

 

Voor onze Algemene Ledenvergadering zijn we dit keer te gast bij Noldus Information Technology te Wageningen.

Vanaf 17:00 uur zijn er demonstraties rond usability testing and HCI onderzoek.

Aansluitend zal Marco Eggenkamp (TNO ICT) om 18.30 uur spreken over TUMCAT.

Vanaf 19:00 u wordt een broodmaaltijd met soep geserveerd.

 

Om 20:00 u vindt dan de Algemene Ledenvergadering plaats, met dit keer speciale aandacht voor de Birds of a Feather communities binnen Chi Nederland.

 

Om 21:00 u sluiten we het formele gedeelte af en is er een borrel.

Meer informatie

 

3. Chi Nederland Conferentie 2007


De conferentie dit jaar was een groot succes. Echter, succes hangt af van een tijdige start. Kortom, het is ook nu weer tijd om te beginnen met de organisatie van de volgende conferentie!

 

Het thema van de conferentie zal 'Onderwijs & HCI' zijn. Hierbij kan er bijvoorbeeld worden ingegaan op o.a. de volgende zaken:

 

 

Echter, de precieze invulling van de conferentie hangt van jou af! Dus voel je je betrokken bij dit thema, help dan mee met het organiseren van deze conferentie! De kick-off zal plaatsvinden op de Algemene Ledenvergadering.

Meer informatie via bestuur@sigchi.nl.

 

4. Lezing Chi Noord met aansluitend borrel (30 november, 19:00-21:00, Groningen)


Locatie: 'Singelzaal' Radesingel 6, Groningen
Parkeergelegenheid: Rademarkt
Toegang: gratis, aanmelden via http://www.sigchinoord.nl

 

'Eerlijk zullen we alles delen?! De elektronische overheid 2.0'

De gemeente Groningen ontving onlangs een prijs voor het beste E-loket van Nederland. Deze prijs onderstreept dat de mogelijkheid om gemeentezaken via Internet te regelen een blijvertje is. Een interessante optie is het koppelen van verschillende databestanden: terwijl u via internet een wijziging doorgeeft krijgt u de melding dat uw paspoort aan verlenging toe is. Het koppelen van deze informatie is handig, maar is dat ook wat de burger wil?

 

Tijdens de lezing zullen twee sprekers de voor- en nadelen van een E-loket belichten. Job Wiegant, medewerker van de Gemeente Groningen zal u op de hoogte brengen hoe de gemeente de communicatie met de burger wil vormgeven. Wil van der Schans van Bureau Jansen en Janssen zal vervolgens aangeven welke gevaren er op de loer liggen. Uiteraard is er volop gelegenheid voor de zaal om vragen te stellen of zich te mengen in de discussie.

 

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze lezingenavond georganiseerd door de Noordelijke afdeling van CHI - Computer Human Interaction.

 

5. Video van de maand


bijzondere controller, de "Wii-mote". De Wii-mote wordt in een hand vastgehouden en is beweging- en positiegevoelig. Wat zijn de nieuwe interactiemogelijkheden daarmee?

Kijk Verder