CHI NederlandOktober 2005


In deze nieuwsbrief:
1. SIGCHI.NL conferentie 2005: HCI Close to You
(Den Haag, 13 oktober)
2. SIGCHI.NL conferentie 2005 programma
3. SIGCHI.NL conferentie 2006: The web and beyond...
4. Nieuwe vacatures
5. Contributiebrief correctie
6. It's the psychology, stupid!
(door Igor Freeke)
7. IA Cocktail Hour
(4 oktober & 7 november)
8. Peiling van de maand


1. SIGCHI.NL conferentie 2005: HCI Close to You
(Den Haag, 13 oktober)
Op 13 oktober vindt in Den Haag onze conferentie HCI Close to You plaats. De keynotes worden dit jaar verzorgd door informatie architectuurgoeroe Eric Reiss, Elsevier directeur Eefke Smit, en infocloud en folksonomy visionair Thomas Vander Wal.

Zoals eerder gemeld zullen er workshops, interactieve sessies en paperpresentaties zijn. Klik voor de meest recente versie van het programma. Daarnaast zullen er dit jaar voor het eerst een banenmarkt, stagemarkt en onderzoeksmarkt zijn. De kans om een vacature, stageplek of onderzoekidee onder de aandacht van een groot publiek te brengen! Of natuurlijk de mogelijkheid om een baan, stage of onderzoeksonderwerp te vinden! Meer informatie.

Op dit moment zijn er ruim 100 inschrijvingen voor de conferentie, dus de conferentie belooft een groot succes te worden. Verder is de "early registration" op veler verzoek verlengd tot woensdag 5 oktober. Schrijf je dus nu in!

Uiteraard kan een conferentie niet worden georganiseerd zonder sponsoren. De Haagse Hogeschool, Informaat en het IOP-MMI bleken dit jaar bereid om hoofdsponsor te worden. Op dit moment is er nog plaats voor bedrijven die zichzelf via een stand onder de aandacht willen brengen, net als bijvoorbeeld Noldus, Atos Origin en SIGCHI.BE. Interesse in een stand? Neem contact op met redactie at sigchi dot nl

- Routebeschrijving
- Conferentie homepage


2. SIGCHI.NL conferentie 2005 programma
Papersessies: De programmacommissie ontving dit jaar inzendingen vanuit Nederland, BelgiÎë en ook ver daarbuiten. In twee thematische sessies "Individuele en maatschappelijke behoeften" en "Ontwerpen voor jong en oud" en het doctoral consortium zullen in totaal negen papers worden gepresenteerd. De poster- en demonstratiesessie draaien om het thema "Thuis en op stap": 7 inzenders zullen daar hun onderzoek en demo's presenteren.

De conferentie biedt ook interactieve sessies, workshops, en veel meer aan!

Bekijk het Conferentieprogramma


3. SIGCHI.NL conferentie 2006:
The web and beyond...

In juni 2006 zal er uiteraard wederom een conferentie worden georganiseerd. Voor deze conferentie zijn we bezig met het vormen van een conferentieteam. Heb je interesse? Neem dan contact op met bestuur at sigchi dot nl.

Verder zijn we ook alweer op zoek naar papers, sprekers en natuurlijk sponsoren voor deze conferentie. Meer informatie kan je krijgen via bestuur at sigchi dot nl.


4. Nieuwe vacatures
Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Er zijn een aantal nieuwe vacatures binnengekomen. En op de SIGCHI.NL conferentie zullen er een banenmarkt en stagemarkt zijn.

Vacatures en Banenmarkt tijdens de SIGCHI.NL conferentie


5. Contributiebrief correctie
Wellicht heb je het al gemerkt, maar de contributiebrief die je vorige week hebt ontvangen was mogelijk niet geheel correct. Voor het afdrukken en versturen van de contributiebrieven hebben wij een verkeerde versie van het ledenbestand gebruikt.

Hierbij dus het verzoek om de reeds ontvangen contributiebrief als niet-verzonden te beschouwen en nog even te wachten met het overmaken van de contributie. Later deze week zul je een juiste contributiebrief ontvangen. Onze excuses voor het ongemak.

Het bestuur


6. Amsterdam IA Cocktail Hour
(Amsterdam, 4 oktober & 7 november)

IA Cocktail Hour about Web2.0
What: Amsterdam IA Cocktail Hour
When: Tuesday, October 4, 2005
Time: 18:00 onwards
Where: Van Ostadestraat 149 (Oranjekerk, just south of Sarphati park)
Theme: IA2.0 for Web2.0


IA Cocktail Hour with Jesse James Garrett
(Amsterdam, November 7, 2005)

On November 7th, Adaptive Path will open up the cocktail hour of that day's workshop "The Elements of User Experience" by famous author and presenter Jesse James Garrett to the Amsterdam IA Cocktail Hour community. The details of the event are still to be decided, but reserve that Monday night for a chance to stand shoulder-to-shoulder with JJG.

- The workshop
(Early registration until Oct. 7!)
- Amsterdam IA Cocktail Hours.


7. It's the psychology, stupid!
(door Igor Freeke)
In dit land wordt beleid gemaakt door HBO-plus, voor HBO-plus mensen. Dat leidt tot onduidelijke facturen van zorgverzekeraars, stroom- en telecomleveranciers, en ondoorzichtige koopkrachtcompensatieformulieren van de overheid, waardoor de burger zich door een oerwoud van administratieve rompslomp moet banen. Gevolg: een explosieve groei van onbetaalde rekeningen. Aldus de directeur van Nederlands grootste incassobureau. Dat is in feite een kwestie van gebrekkige informatie-ergonomie en daarmee vergelijkbaar met de problemen die moeten worden opgelost bij user interface design. Een formulier is immers ook een interface, tussen 'cliÎnt' en organisatie. Lees verder


8. Peiling van de maand
De peiling is nog op vakantie. Heb je vraagsuggesties voor de peiling? Meld je aan: redactie at sigchi dot nl.