CHI NederlandSeptember 2005


In deze nieuwsbrief:
1. Rondleiding en lezingenavond bij Noldus
(8 september, 18:00, Wageningen)
2. Jaarlijkse SIGCHI.NL conferentie: HCI Close to You
(13 oktober, Den Haag)
3. World Usability Day
(3 november)
4. Vrijwilliger worden bij SIGCHI.NL?


1. Rondleiding en lezingenavond bij Noldus
8 september, Wageningen
Op 8 september om 18:00 - 21:30 start ons nieuwe activiteitenseizoen!
We zijn die avond te gast op de nieuwe locatie van Noldus Information Technology in Wageningen
Adres: Nieuwe Kanaal 5, 6709 PA Wageningen (routebeschrijving).

"Whatever it is that we design, it is better if we design people in, not out" stelt John Thackara in zijn boek "In the bubble" waarin hij tal van paradoxen behandelt van goedbedoelde maar niet werkende ontwerpen. Tijdens onze rondleiding- en lezingenavond bij Noldus staat het onderzoeken en begrijpen van de menselijke maat dan ook centraal. Na een rondgang langs een keur aan meetmethoden voor gedragsobservatie, zal cognitief psycholoog Leonard Verhoef ons uitdagen met richtlijnen voor de 'luie interface designer'. De avond eindigt met een feestelijke borrel op de nieuwe Wageningse locatie.
Kijk op onze website voor het uitgebreide programma. Deelname aan deze avond (kostenloos) is nog beperkt mogelijk.

Aanmelden kan via activiteiten at sigchi dot nl.


2. Jaarlijkse SIGCHI.NL conferentie: HCI Close to You
(13 oktober, Den Haag)
Over zes weken vindt de SIGCHI.NL conferentie HCI Close to You plaats. Het programma met keynotes, papersessies en interactieve sessies, is bedoeld voor een breed publiek. Van sociaalwetenschappers tot technici en van ontwerpers en onderzoekers tot ondernemers en beleidsmakers. Ook voor studenten en AIO's is er veel te beleven met een postersessie en een doctorial consortium.
In verband met de vakantieperiode is de deadline voor het indienen van papers en posters verlengd tot 12 september.
Er zullen tracks zijn voor midden- en kleinbedrijf en voor het aanwezige Engelstalige publiek.
Kijk voor het uitgebreide programma op onze conference website.
Hier kun je je ook inschrijven.

Voor wie zich wil oriÎnteren op een werk- of stageplek, organiseren we die dag een vacature- en stagemarkt in samenwerking met hoofdsponsor Informaat. We nodigen vragers en aanbieders van jobs alvast uit hun wensen en vacatures aan ons kenbaar te maken activiteiten at sigchi dot nl.

Tenslotte is er een poster met ons conferentielogo beschikbaar. Deze poster vind je op onze website. Hang hem op bij de koffiehoek of stuur hem als uitnodiging door aan collegaís. Met 'grassroots marketing' kunnen we zo een nieuw en enthousiast publiek bereiken.

Printer versie | Drukker versie


3. World Usability Day
(3 november)
Op 3 november is het World Usability Day. Er zullen die dag diverse activiteiten zoals open dagen zijn in Nederland onder meer bij Noldus Information Technology. SIGCHI.NL zal hier aandacht aan besteden op de website omdat World Usability Day het belang van goede usability onder de aandacht brengt van een breder publiek. Meld je ideeÎn aan op: activiteiten at sigchi dot nl.

Lees verder


4. Vrijwilliger worden bij SIGCHI.NL?
Onze vereniging draait op vrijwilligers. Dank zij hen wordt de website bijgehouden, worden nieuwsbrieven verstuurd en vinden activiteiten plaats. We zoeken vrijwilligers die kunnen helpen bij het onderhouden van onze on-line infrastructuur als webmaster en content master. Ook je hulp bij marketing, communicatie en onze regionale activiteiten is van harte welkom.

Geïnteresseerd? Mail dan naar: bestuur at sigchi dot nl