CHI NederlandJoke Kort

J: Joke, wie is Joke, wat is je geboorteplaats/datum, je huidige woonplaats, hoe kwam je daar terecht? (en heb je een fotootje)

 

interviews/joke_kort_interview.jpg
Joke is geboren op 6 december 1973, in het oude RKZ in Groningen (tegenwoordig anti-kraak :-). Na wat omzwervingen tijdens mijn studie (stage in Amersfoort) en mijn eerste baan aan de Technische Universiteit Eindhoven ben ik uiteindelijk toch weer in Groningen terecht gekomen. In Eindhoven heb ik als TWAIO gewerkt op het IPO. Mijn ontwerpopdracht in het kader van mijn TWAIO-schap heb ik uitgevoerd voor KPN Research in Groningen. Na de opdracht ben ik daar blijven hangen. Sinds 1 januari 2003 is KPN Research, TNO Telecom geworden. Ik werk hier nog steeds met ontzettend veel plezier.

 

O: Onderzoeker: Waarom ben je dat geworden? Wat had het geweest als dat niet mogelijk geweest was?

Tja… onderzoeker, ik vind onderzoek gewoon heerlijk. Wat me met name aanspreekt is het uitzoeken van zaken die niet voor de hand liggen. Verder kijken dan alleen de oppervlakte en willen weten wat eronder schuilt, hoe het nou echt werkt. Als ik dit niet had kunnen worden, en dan bedoel ik onderzoeker/wetenschapper in het algemeen, dan lijkt het me fantastisch om kunstenaar, fotograaf, schrijver of architect te worden. Er blijft dus nog genoeg over!

K: Krant of televisie?

Als ik daar iets aan toe mag voegen… een fijn boek. De 'dagelijkse' dosis krant en televisie krijg je vaak toch wel mee. Ik wil zeker iedere avond een half uurtje tot een uurtje vrijhouden om te kunnen lezen. Qua leesvoorkeur kom ik al snel uit op psychologische thrillers, of romans waarin de menselijke psyche het thema is. Maar ook de wat meer 'gewichtige' (denk aan de boekenlijsten van het voorgezet onderwijs) engelse literatuur vind ik heerlijk om te lezen (Iris Murdoch, Oscar Wilde, etc).

E: Engeland, Eritrea, of toch ergens anders op vakantie?

Hm… Engeland is een heerlijk land. Maar als ik mag kiezen wordt het Canada. Ik ben 1 keer eerder in Canada geweest en was zo enorm onder de indruk van de schitterende kust en kustplaatsen dat ik dit land gewoon nog eens moet bezoeken en dan voor een wat langere tijd.

K: Kikkererwten, kikkerbilletjes of een ander favoriet kostje?

Mijn favoriete alledaagse kost is absoluut stampot rauwe andijvie. Maar dan wel volgens mijn eigen recept. Mijn favoriete luxe kost is kreeft of zeewolf. Maar natuurlijk zijn er veel meer lekkere gerechten, sterker nog, eigenlijk lust ik alles graag, mits er maar geen slakken of andere glibberige substanties (oesters?) of zand in voorkomen.

O: Ophouden, je wil graag ophouden met… of je vindt dat men in het algemeen op moet houden met…?

Jeetje, wat een moeilijke vraag. Ik weet eigenlijk niet waar ik zo mee op zou willen houden. Roken misschien? Maar goed, gezien we het einde van het jaar naderen… ik vind dat mensen eens op moeten houden met goede voornemens. :-) Niets mis mee natuurlijk, maar je zou eigenlijk op ieder moment in het jaar tegen jezelf moeten kunnen zeggen… dit is iets waar ik niet tevreden mee ben, of wat ik anders zou willen doen. Dan moet je dat vanaf dat moment ook doen. Dat vind ik echte goede voornemens.

R: Rare of aparte hobby's? Of hobby's waar je tijd of talent voor zou willen hebben?

Ik vind het leuk om aan computers te sleutelen. Voor een vrouw schijnt het nogal bijzonder te zijn als je je eigen processor kunt vervangen door een nieuwe en je redelijk wat over hardware weet. Dat mag de pret echter niet drukken. Voor de rest ben ik erg gewoon. Bij tijd en wijlen sport ik ineens weer fanatiek (hardlopen, klimmen, wielrennen). Eigenlijk niets bijzonders. Wel zou ik wel eens een marathon willen lopen. 'k Heb groot respect voor mensen die maanden kunnen trainen voor zo'n moment. Die zelfdiscipline heb ik nooit gehad. Maar wat niet is kan misschien nog komen.

T: Toekomst: waar woon je over vijf(tig) jaar?

Werkelijk geen idee. Wat ik graag zou willen is in een schitterend huis, oud, statig, misschien een boerderij, met een mooie grote tuin met veel gezellige zithoeken. Een huis buiten de stad, waar het lekker rustig is met veel natuur en beesten erom heen. Maar over vijftig jaar ben ik rond de 80. Wellicht is een gelijkvloers appartement boven een winkelcentrum dan geschikter :-). Het laatste lijkt me echter niks.

en tot slot: noem eens een favoriete website

www.pavbot.org. Ondanks de wat tegenvallende prestaties van onze Pavbot op te TNO Robotcompetitie blijft het mijn favoriete bot. We hebben met zijn allen hard gewerkt om hem zover te krijgen. Volgend jaar doen we weer mee en hopen dat het dan beter gaat. Natuurlijk is dit mijn favoriete site omdat ik er persoonlijk binding mee heb.