CHI NederlandSander Viegers

interviews/sander_viegers.gif

 

Hoe heet je functie en wat doe je?

Ik werk bij Microsoft aan de business productivity software. Mijn functie heet ‘User Experience Design Lead’. Het werk omvat alles van het maken van conceptuele prototypes van toekomstige producten tot en met het uitwerken van producten die op de markt komen. Ik werk nauw samen met project managers, programmeurs, testers en planners. Momenteel werk ik aan een toekomstige versie van SharePoint.

 

Wat vind je hét voorbeeld van een unusable product?

Het mes van ons bestek is zo ontworpen dat ik altijd weer met de botte kant m’n T-bone probeer door te snijden. Ik ben nu vegetariër geworden.

 

Welke ontwikkelingen zie je in de markt die invloed hebben op je werk?

Werk en thuis lopen steeds meer in elkaar over. Dat heeft invloed op mijn eigen werk, de producten die we ontwikkelen en hoe we over werk nadenken.

 

Welke site, boek of event zou je andere leden willen aanbevelen?

Flawless Consulting vond ik een goed boek en bijzonder van toepassing op mijn dagelijkse werk. Succes hangt namelijk ook voor een heel groot gedeelte af van hoe je je als consultant opstelt binnen het bedrijf. Dit gedeelte van User Experiece werk is vaak onderbelicht. Het zou ook in de opleidingen een grotere rol moeten spelen.

 

Waar zou een andere mmi-expert je bij kunnen helpen?

Ik ben alweer vergeten wat mmi betekend. Ik realiseer me hierdoor weer hoe belangrijk het is om bruggen te slaan naar andere disciplines, groepen, culturen etc. Denkend aan mijn vorige punt over consulting, is het super belangrijk dat je een gemeenschappelijke taal en manier van werken opbouwt met de mensen met wie je samenwerkt. Door het gebruik van afkortingen sluit je mensen vaak meer buiten dan dat je ze bij jouw mmi-proces betrekt.